Blog

Protecció de Dades

Dia de la Protecció de Dades 2020 – 8 consells per protegir les dades personals

28 gener, 2020

Avui celebrem el Dia Europeu de la Protecció de Dades 2020. L’objectiu d’aquesta jornada és difondre entre els ciutadans els drets i responsabilitats sobre privacitat. Una celebració que és iniciativa de diferents organitzacions europees al costat de les autoritats de control dels estats membres de la Unió Europea.

 

8 ACCIONS QUOTIDIANES PER COMPLIR LES LLEIS DE PROTECCIÓ DE DADES

La majoria d’incidències amb la seguretat de la informació es produeixen per una mala praxi del personal de les organitzacions. A continuació, presentem alguns petits gestos del dia a dia per evitar riscos i protegir la informació que és propietat de l’empresa:

  1. No deixar documents que continguin dades personals sobre de la taula de treball quan no estiguem presents.
  2. En cas de treballar habitualment amb informació personal, desar-la sempre tancada amb clau.
  3. Bloquejar els dispositius electrònics (ordinador, tablet, mòbil) quan no es treballa amb ells.
  4. No deixar documents amb dades personals a la impressora.
  5. No guardar currículums. En cas de rebre algun, s’ha de lliurar al departament de Recursos Humans perquè realitzi una gestió segura i d’acord amb les normatives vigents.
  6. Registrar i tractar amb cura les fotografies. Les imatges també són dades personals.
  7. Notificar qualsevol incidència que es detecti (robatori de dades, pèrdua de dispositius o memòries externes…) o qualsevol altre aspecte que pugui influir en la seguretat de la informació.
  8. Davant de qualsevol dubte sobre la seguretat de la informació, preguntar al responsable de seguretat o la persona encarregada de la protecció de dades.

 

LA IMPORTÀNCIA DE LA FORMACIÓ EN PROTECCIÓ DE DADES

En l’operativa diària d’una organització és altament probable que es tractin dades personals. Els empleats son els encarregats de gestionar la informació i són un dels punts amb més risc per a la privacitat. La majoria d’incidències provocades per un error humà no són provocades, sinó que són fruit del desconeixement o la manca d’instruccions. La formació dels treballadors és una de les millors eines per blindar la informació empresarial i evitar que es produeixin violacions de seguretat.

Més informació sobre els serveis de formació personalitzada en protecció de dades de DATAX en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *