Blog

Protecció de Dades

Beneficis de tenir un delegat de Protecció de Dades o DPD

15 octubre, 2019

En virtut del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), algunes empreses tenen l’obligació de nomenar un Delegat de Protecció de Dades (DPD o DPO).

El Delegat de Protecció de Dades és un nou perfil professional amb l’objectiu de protegir la seguretat de les dades personals que gestionen les empreses.

El DPD és una figura clau per complir amb el principi de Responsabilitat Proactiva, que exigeix ​​estar sempre en disposició de poder demostrar el compliment del RGPD.

 

BENEFICIS DE NOMENAR UN DELEGAT DE PROTECCIÓ DE DADES

  • Compliment proactiu. La teva empresa estarà actualitzada a la protecció de dades en tot moment i de forma continuada.
  • Defensa legal. Una de les funcions del delegat és cooperar i ser el punt de contacte amb les autoritats. Aquest professional serà un gran ajut per defensar la teva empresa si reps alguna denúncia.
  • Evitar elevades sancions econòmiques. Amb l’RGPD les multes han augmentat fins als 20 milions d’euros o el 4% de facturació. Comptar amb un DPD assegurarà el correcte compliment i minimitzarà la possibilitat de ser sancionat.
  • Solucionar violacions de seguretat. Si la teva empresa té un incident amb la seguretat les dades, el DPD et permetrà actuar de forma ràpida, aclarir els fets, informar a les autoritats i corregir l’error.
  • Mesura de Responsabilitat Proactiva. Nomenar un DPD és una garantia del correcte compliment. Davant possibles sancions, serà un atenuant per demostrar i defensar la responsabilitat de l’empresa.
  • Millora la imatge empresarial. Comptar amb un delegat de Protecció de Dades projecta valors de compromís, transparència i ètica professional.
  • Augmenta la confiança dels teus clients. Aquest professional suposa un reforç per a la seguretat de les dades i informació de l’organització, transmetent tranquil·litat als clients, proveïdors i col·laboradors.

 

DESIGNAR UN DPD ÉS SEMPRE BENEFICIÓS PER A TOT TIPUS D’EMPRESA

L’òrgan consultiu de la UE en matèria de protecció recomana disposar d’un DPD, fins i tot a les organitzacions que no tenen l’obligació de nomenar-lo. Les autoritats consideren que contractar un DPD de forma voluntària comporta múltiples beneficis per a les empreses i és un avantatge competitiu.

 

MÉS INFORMACIÓ

Quines funcions realitza un DPD? La resposta en aquest enllaç.
Necessites un Delegat de Protecció de Dades? Informa’t en aquest enllaç.
Coneix el servei DATAX de Delegat de Protecció de Dades extern en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *