Quantcast
Sala de premsa

Notes de premsa

DATAX participa en el IV Congrés Nacional de Privacitat organitzat per l’APEP

25 maig, 2016

Sota el títol “Internet de les coses. Beneficis i privacitat, un difícil equilibri“, Esther Noda, advocada i sòcia fundadora de Datax, va realitzar una exposició el passat 20 de maig a la mesa d’experiències dels associats del IV Congrés Nacional de Privacitat. La ponència de Noda va constituir una reflexió sobre les implicacions de la progressiva digitalització del món físic, els dilemes ètics que representen el tractament massiu de dades, i la necessitat d’equilibrar els beneficis de la revolució tecnològica amb el dret fonamental de la privacitat.
El congrés, organitzat per l’Associació Espanyola de Privacitat (APEP), és un esdeveniment de primer ordre i cita ineludible en el sector, amb el principal objectiu d’abordar els reptes tècnics i jurídics en matèria de privacitat i protecció de dades.
Amb un aforament ple d’experts, el congrés va comptar amb una gran presència institucional: la participació de la Comissió Europea i els màxims responsables tant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) com de les autoritats autonòmiques. Es van abordar els diferents desafiaments en el nostre sector i el protagonista principal va ser l’aplicació del Reglament Europeu de Protecció de Dades, aprovat definitivament el passat 14 d’abril per part del Parlament Europeu per uniformitzar el marc normatiu a Europa i donar resposta a la nova era digital.
Des de Datax volem agrair l’excel·lent organització, la qualitat dels ponents i la participació massiva del sector, així com felicitar la nova junta directiva de l’APEP, que presideix la Sra. Cecilia Álvarez, del missatge de la qual en fem ressò: “Els DPO i altres experts hauríem d’ajudar a crear valor a les empreses des de la privacitat com a element competitiu. La nova norma és molt complexa i les empreses han de posar-s’hi a treballar ja per adaptar-se al nou reglament de la mà d’un expert en privacitat”.
A DATAX seguirem afrontant nous reptes i donant suport a les empreses en l’adaptació al nou Reglament Europeu de Protecció de Dades.