Quantcast
Sala de premsa

Notes de premsa

DATAX OBTÉ UN DELS 4 PRIMERS CERTIFICATS DE DPO DE L’ESTAT ESPANYOL

07 juny, 2018

Esther Noda, sòcia fundadora de Datax, és un dels 4 únics professionals que ha aconseguit el certificat de Delegat de Protecció de Dades (DPO) a tot l’estat espanyol, després de superar favorablement l’examen de certificació d’AENOR Internacional

D’aquesta manera, la consultoria especialitzada en protecció de dades, DATAX, aconsegueix posicionar-se com pionera en el sector oferint als seus clients un servei professional de qualitat, contrastat i certificat.

El registre de les certificacions de DPO emeses es podrà consultar properament al web de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

Aquesta certificació reconeix les competències professionals per a desenvolupar les funcions de DPO, regulades en el Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD). La contractació dels serveis d’un Delegat de Protecció de Dades certificat serà una mesura de Responsabilitat Proactiva de les empreses per garantir i demostrar que compleixen amb l’RGPD.

El DPO és la nova figura professional introduïda pel Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD). Un expert que s’ha convertit en un dels perfils professionals més demandats en els últims mesos. S’estima que durant 2018 es necessitaran uns 75.000 DPO a la Unió Europea.

Les principals funcions del DPO són ​​assessorar i supervisar els tractaments de dades personals que realitza la seva organització, i cooperar i actuar com a punt de contacte amb les autoritats de control.

L’RGPD estableix l’obligació de designar un Delegat de Protecció de Dades a:

  • Autoritats o organismes públics.
  • Organitzacions que realitzin tractaments de dades personals amb una observació habitual i sistemàtica de persones gran escala.
  • Organitzacions que realitzin tractaments a gran escala de dades sensibles.