Quantcast
Sala de premsa

Notes de premsa

DATAX CELEBRA EL SEU 14 ANIVERSARI

14 novembre, 2018

  • Datax és una consultoria especialitzada en Protecció de Dades i Seguretat de la Informació fundada l’any 2004.

  • En els seus 14 anys de trajectòria s’ha posicionat com un referent en el mercat. Disposa d’una cartera de més de 2.000 clients de diferents sectors.

  • Compta amb un dels 4 primers Delegats de Protecció de Dades (DPD) certificats de l’Estat espanyol.

La consultoria DATAX celebra avui 14 anys de trajectòria en el sector de la Protecció de Dades i Seguretat de la Informació.

El 14 de novembre de l’any 2004 DATAX va iniciar la seva activitat, convertint-se en una consultoria pionera a Catalunya en oferir un servei integral de protecció de dades. Des de llavors Datax no ha parat de créixer fins a posicionar-se com un referent del mercat de la privacitat.

En els últims anys destaca el desenvolupament d’una metodologia pròpia per adaptar a les empreses a la nova normativa europea de protecció de dades, la publicació d’un nou web i la creació de Databox, una plataforma informàtica per gestionar la protecció de dades de les empreses.

 

El nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD)

L’any 2016 va entrar en vigor una nova normativa europea de Protecció de Dades, el Reglament (UE) 2016/679. L’RGPD és d’aplicació a tota Europa i d’obligat compliment per a totes les empreses que tracten dades personals de ciutadans europeus.

L’objectiu del RGPD és actualitzar la legislació en matèria de protecció de dades a les circumstàncies de la societat actual i al desenvolupament de les noves tecnologies, així com atorgar nous drets als ciutadans sobre la seva privacitat.

 

Certificació Delegat de Protecció de Dades (DPD)

El Delegat de Protecció de Dades és actualment un dels perfils professionals més demandats.

Esther Noda, sòcia fundadora de Datax, és un dels 4 primers professionals que ha aconseguit el certificat de DPD a tot l’Estat espanyol. La certificació, emesa per AENOR Internacional, reconeix i garanteix les competències per desenvolupar les funcions de DPD, regulades en el Reglament Europeu.